Eén paasvakantie, twee dochters en één mama die geen zin had om thuis te blijven? Dat betekent… een paar dagen boslucht opsnuiven in de Hoge Rielen in Kasterlee. De Wadi-designhostel stond al een tijdje op mijn lijstje en Frank beloofde mooi weer, dus pakten we ons boeltje bij elkaar en gingen we er vandoor!

thumb_IMG_3278_1024

Ten eerste: onze net aangeschafte bolderkar is een handig ding! Voor acute middagdutjes, voor het vervoer van twee paar moe geworden kleuterbeentjes of om al je bagage in één keer naar binnen te krijgen. En om je rug te sparen (want die van mij zei vorige week weer ‘krak’).

thumb_IMG_3355_1024

IMG_0066Ten tweede: het is echt het coolste hostel waar we al in geslapen hebben. Alle kamers geven uit op een gang, die aan een kant volledig uit glas bestaat. Het hostel is opgebouwd in cirkelvorm, dus iedereen kijkt uit op de groene, ronde binnenplaats. Je moet er wel je kamerdeur voor openen. Maar dat werd dan weer goedgemaakt door de grote raam/deur aan de andere kant van de kamer. Van daaruit gaven een stel eekhoorns elke ochtend een privéshowtje voor ons. Vlak voor onze neus!

thumb_IMG_3314_1024

Slapen in een jeugdherberg betekent ook: aanschuiven aan het buffet en zelf je tafel afruimen. In het geval van de Hoge Rielen – een speelbos waar veel paviljoenen voor kampen van jeugdbewegingen zijn – was het ook echt een kampbuffet. Dat heeft zo zijn charmes. Alleen jammer dat de koffie van de automaat niet te zuipen was – die kon ik wel gebruiken na twee korte nachten.

Geef mij dan maar de koffie van het café. Jammer genoeg was dat alleen open van 12u tot 14u en vanaf 21u ’s avonds. (Wel begrijpelijk, omdat ze met vrijwilligers werken, maar het hele eetgebeuren vond ik wel ingewikkeld en verwarrend – goed afspreken als je gaat.)

thumb_IMG_3290_1024

Nee, er is geen echte speeltuin. Er is geen bewegwijzerd wandelpad. Wat we dan wel deden? Door het bos wandelen. Heuvels op en af rennen. Kabouters en holletjes zoeken. Tikkertje spelen. Megagrote en ieniemienie dennenappels en stokken verzamelen. Op boomstammen balanceren. Dat was dus net het zalige: heel het bos was één grote speeltuin!

Mocht je je er toch gaan vervelen (lijkt me sterk maar grotere kinderen of volwassenen willen wellicht iets meer doen), dan kun je ook fietsen – zelfs een bakfiets – huren en naar geitenboerderij Polle om een geitenijsje of naar de bekende Kabouterkesberg in Kasterlee.

Wij spraken met onze compagnie af in ‘ons’ bos en we bleven gewoon lekker drie dagen tussen de bomen. De wandeling naar het kikkerkwartier, rond het afgeschermde natuurgebiedje ‘De Goorkens’, was ook heel leuk. Helaas zagen we maar één kikker. Een platte. Oeps.

Oh ja, gratis nog een Gouden Tip van mij voor u: neem een paar potjes bellenblaas mee op je wandeling. Als ze er niet zelf mee blazen, kun jij het doen, terwijl je voor de kinders uitloopt. Laat hen met een takje de bellen stukslaan en zonder dat ze het beseffen ben je weer een paar honderd meter verder!

thumb_IMG_3344_1024

Nog zo’n hit: de zwemvijver. Die lijkt me heerlijk om eens uit te testen in de zomer! Nu was het een prima plek om kabouterbootjes te laten drijven (afgevallen blaadjes) en takken en stenen in te gooien.

IMG_0065

thumb_IMG_3380_1024

Wat ik bij deze hostel een beetje miste – zeker omdat ik de eerste twee dagen alleen met de meisjes was – was een plekje om me nog even te installeren met een boek, nadat ze in bed lagen. Het café ligt namelijk niet binnen babyfoonbereik, maar ook in het hostel zelf was geen bankje of leuke zithoek.

En allez, omdat ik dan toch bezig ben: meer opbergruimte of leggers en kleerhaakjes zouden geen overbodige luxe zijn.

Maar los daarvan: heerlijke bosvakantie!

thumb_IMG_3373_1024

IMG_0064
Daahaag, Hoge Rielen! Zeker tot nog eens!
  • De Hoge Rielen vind je in Kasterlee, in de Antwerpse Kempen
  • Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden, van een heel paviljoen met slaapzalen en keuken tot het design hostel
  • De eetzaal en het café liggen op wandelafstand van het hostel, maar let op: ze zijn volgens mij enkel open in vakantieperiodes
  • Chips zelf meebrengen!

2 reacties op “De Hoge Rielen: op kamp in een designhostel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s