Wat je ook echt niet mag missen als je naar Cadaquès trekt, is het huis waar Salvador Dalì woonde met zijn vrouw Gala. Je kunt gewoon te voet naar de havenplaats, Port Lligat, vanuit het centrum van Cadaquès.

IMG_4089.jpg

Het pad was makkelijk en duidelijk en een halfuur later stonden wij al aan zijn voordeur.

IMG_4092.jpg

IMG_4093.jpg
Beneden rechts: de zilverkleurige hoofden en witte eieren verraden waar het is.

Veel te vroeg, natuurlijk, dus tijd om nog wat meer te lezen, op een strandje om de hoek. Vlak aan het museum was een kleine bar met broodjes, maar nog wat verderop lag een heel gezellige strandbar (ontdekten we na dat broodje).

IMG_4094.jpg

Om 14u40 mochten we – strakke timing! – naar binnen. Wat een gek, bijzonder huis! Met een ijsbeer in de inkomhal en een wintereetkamer en een slaapkamer op een podium en een spiegel aan de muur waarin je de zon kon zien opkomen. En het atelier! Waar hij zittend schilderde, op panelen die hij in de grond liet zakken met een katrol.

IMG_4098.jpg

De olijfgaardtuin blééf maar doorgaan. Daar nog een bijgebouwtje, iets verderop nog een groot, wit ei, of een kamer om naar de sterren te kijken…

IMG_4101

En als kers op de taart: een zwembad vol kitsch.

IMG_4105

Wat zou ik graag eens terug in de tijd gaan om samen met de maestro en zijn vrouw een duik in dat rare zwembad te nemen.

PS: Als je tijd hebt om naar Dalì’s museum in Figueres te gaan: ook zeker doen! Wij hadden daar geen tijd meer voor. Te druk met lezen, slapen en aperitieven, weet je wel.

  • Wil je hier ook naartoe? Bestel dan eerst online een ticket! Dat is verplicht. De timing is erg strak: om de tien minuten mogen acht mensen naar binnen. Toen wij daar (eindelijk eens) aan dachten, was alles natuurlijk al volzet. Maar onze joker inzetten – het laten regelen door het personeel aan de balie – heeft gewerkt en twee uur later konden we er al naartoe!
  • In blogpost #14 schreef ik een verslag over een mooie wandelingen en vijf heerlijke dagen in Cadaquès.

Een reactie op “Naar het huis van señor Dalì in Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s