Vakantiehuis Ecole Des Filles stond al héél lang op mijn wil-ik-eens-naartoe-lijst. En terecht, zo bleek toen we er onlangs voor een weekend naartoe trokken. Heel onze compagnie vond het er de max! Het prachtige huis, de heerlijke tuin, de streek, het uitzicht vanuit het keukenraam, …

naamloos-36-2

naamloos-77

naamloos-14

naamloos-12.jpg

IMG_4241

Trouwens ook een prima plek om een jarige te vieren. (Nog eens gefeliciteerd, Klaartje!)

De gîte ligt bijna in Frankrijk, in de provincie Namen, waar ook het fantastische Domaine de Chevetogne ligt, weet u nog?

En op nog geen half uur met de auto daar vandaan, ligt een originele ontdekking: het Kasteel van Lavaux-Sainte-Anne. Niet zomaar een kasteel want… De kleintjes mochten zelf een prinsessenjurk of ridderpak uit een kledingrek kiezen. Geweldig idee!

naamloos-8-2.jpg

naamloos-11-2

Schrijden maar!

Een perfecte manier om de kleintjes ook mee te krijgen bij zo’n (doorgaans nogal saai) kasteelbezoek, wat mij betreft. Ik vraag me af waarom niet meer plaatsen zoiets fijns bedenken.

naamloos-52

De zalen van het kasteel stonden tjokvol opgezette dieren, voor de liefhebbers.

De volgende dag stapten we gewoon de voordeur uit en waagden we ons aan een korte wandeling van zo’n zes kilometer, tussen de stortbuien door. (Wat is dat toch met die zomer dit jaar?!) Eén bui konden we niet ontwijken, maar een veldboeket en een paar koekjes later was alles vergeten.

IMG_4242

naamloos-25-2

IMG_4250

IMG_4256

IMG_4247

IMG_4253

Blij dat we een eenvoudige buggy, een energiek hondje en een paar sterke mannenschouders bij hadden, maar al bij al stapte onze vijfjarige die zes kilometer vlotjes uit. Oefening baart kunst!

  • Gîte Ecole des Filles is een echte aanrader. Het slaapgedeelte ligt aan de zijkant van de living (handig als nachtbrakers en vroege vogels samen op weekend gaan) en er is meer dan voldoende sanitair voor iedereen. Chips uiteraard zelf meebrengen.
  • Chateau Lavaux-Sainte-Anne is ideaal als (halve) dagtrip. Een kindvriendelijk plekje!  Er is een café-restaurant vlakbij.

 

Met dank aan Kristof V.C. voor de foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s