img_5219

1: Lui zijn. 

Want het is dus te doen op een vlot. En dat vlot ligt middenin een eilandje van riet, middenin je eigenste meertje. De enige manier om bij je slaapplaats te komen is:

 • Je auto achterlaten op de parking.
 • Je spullen overladen in een bakfiets (op drie wielen! ik fietste recht de struiken in! (terwijl ik toch zelf ook een bakfiets heb, maar dan een op twee wielen :).
 • Een eindje fietsen door het domein van het Zilvermeer.
 • De bakfiets inruilen voor een roeibootje.
 • Een stukje roeien.
 • Aanmeren en uitladen!

img_5198

img_5203

Maar dan zit je wel op een van de origineelste plekken om de nacht door te brengen. Ooit!

img_5200

Meteen beginnen aperitieven is een strak plan, al zeg ik het zelf.

2: Alles snel-snel doen.

Er is geen stromend water op het vlot. Elektriciteit? Na-aah. Je moet dus altijd even nadenken als je iets wilt gaan doen.

Naar de speeltuin? Jezelf wassen? Iets vergeten in de auto? Op restaurant? Bootje pakken.
Koffie zetten? Campingvuurtje klaarmaken en mokkapotje prepareren.

img_5253Ik vond het ongelofelijk charmant, weer even back to basics. Mijn aangetrouwd lief vond het charmant dat ik dat charmant vond en bleef gezellig in zijn slaapzak tot de koffie klaar was. Gelukkig stopte het net met regenen toen de koffie doorgelopen was en werden we getrakteerd op een koffie with a view.

img_5243

Een koffie with a sound ook, want om een of andere reden hoorden we ’s nachts en ’s ochtends – in tegenstelling tot de avond ervoor – heel de tijd het geraas van de snelweg even verderop. De wind zal gedraaid zijn. Nu zijn we dat wel gewoon, want we wonen vlakbij de Antwerpse Ring (kuch), maar in combinatie met het uitzicht van een Scandinavisch meertje was dat even aanpassen.

3: Boodschappen, vooral grote.

Back to basics, dat betekent ook: geen toilet. Althans niet op het vlot. Voor boodschappen groot en klein, moest je in het sanitaire blokje zijn. Met het bootje en dan het zandpad afstappen, inderdaad. Of op de nachtemmer. Yup.

4: Jezelf vervelen. 

IMG_5232.jpg

In het Zilvermeer is veel te doen – zwemmen (mag helaas niet in je privé-vijver), zandkastelen bouwen, gigantische tunnelglijbanen bedwingen, wandelen of fietsen, om maar iets te zeggen.

img_5269

img_5267Wij stapten door natuurgebied de Maat, een trip van zo’n acht kilometer rond een meer. En af en toe door de regen.

img_5272

Daarna waren wij helemaal toe aan een koffie bij de gezelligste horecazaak van Mol, Zebra, en een bezoek aan de fijne platen-en-boekenzaak erboven, Zwart-Wit.

img_5278

Perfecte plaat(s) om 24 perfecte uren af te sluiten.

 • Een nachtje kamperen op het vlot reserveer je bij het Zilvermeer.
 • Er kunnen maximum vier mensen slapen op het vlot. Matrassen, picknickspullen en campingvuurtje zijn aanwezig, slaapzakken niet.
 • Als je met kinderen gaat, zou ik dat enkel doen als ze al kunnen zwemmen (of ze altijd het reddingsvest laten dragen).
 • Chips zelf meenemen of kopen in de campingwinkel.
 • Wij stapten de oranje wandeling, 8 kilometer, door natuurgebied de Maat.

Deze overnachting werd ons aangeboden door Toerisme Provincie Antwerpen, maar de inhoud van deze blogpost is 100% authentiek. Echtentechtig eerlijk waar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s