Om het oude jaar deftig uit te zwaaien begeleidden we 2016 op zijn uittocht met een korte – want ijzig koude – lichtjeswandeling in het park in de buurt.

Toen we vertrokken voor de laatste outdoor apéro van het jaar was het nog licht. (En nee, ik doe het niet met opzet, altijd met mijn jongste dochter op de foto’s staan, maar om een of andere reden beland ik steevast met haar aan het staartje van de wandeling en dan is de oudste niet meer te bespeuren voor beeldmateriaal…)

img_6379

Zoek onze feesthoedjes!

img_6432

Het was sprookjesachtig en gezellig en late parkbezoekers keken ons gecharmeerd na. Wil je zelf ook een lichtjestocht doen, houd dan rekening met deze zes tips:

 • Bij ons was het zo’n nul graden. Draag 37 lagen kleren –  of thermisch ondergoed.
 • Breng reservelampions mee. Er sneuvelt er gegarandeerd minstens eentje.
 • Echte kaarsjes geven meer licht en flikkeren mooier dan kaarsjes met ledlicht, maar ze zijn ook gevoeliger aan de wind.
 • Neem warm eten en/of drinken mee! Tomatensoep met balletjes en worstjes for the win! Zorg in elk geval voor eten dat snel klaar is en uit het vuistje gegeten kan worden.
 • In de winter kun je waarschijnlijk niet goed op de banken zitten (want: vochtig en klam). Just saying. 
 • In de zomer is een lichtjestocht ook geweldig, maar met kleine kinderen is het moeilijker, simpelweg omdat het dan pas later donker wordt en je dus pas later – lees: rond bedtijd – op pad kunt.

img_6372

IMG_6374.JPGHoe dan ook, ik wens jullie allemaal een fantastisch, gelukkig nieuw jaar met liters en liters zalige boslucht!

2 reacties op “Zes tips voor een sprookjesachtige winterse lichtjestocht

 1. haha super ik ken niet veel gekke mensen die bij 0 graden met plezier buiten gaan staan .. mij niet gezien 🙂 ik doe die lichtjestocht wel om middernacht op een warme zomerdag 🙂 maar t ziet er wel gezellig uit bij jullie en idd, heeeeeeel origineel !
  Ook een fijn nieuw jaar gewenst met een goede gezondheid en veel mooie wandelingen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s