Zondagochtend, 8 uur. Ik vraag of de meisjes een idee hebben om in het bos te doen. Achterliggende gedachte: ik wil naar het bos maar ik wil ook dat zij het leuk vinden want gewoon stappen is natuurlijk saahaaaiii. We pingpongen wat met ideeën tot de oudste zegt: ‘Een winterpicknick!’

Iedereen content, want:

1. Koken moet ik sowieso, maar zo spaarde ik alvast een keer tafeldekken – en weer afruimen – uit.

2. Buiten eten is altijd plezant, ook al is het dan winter. Met meerdere laagjes kleren en warme (knolselder)soep in een thermos ruim je dat ‘probleem’ zo van de baan.

img_6840

3. De eenden en meerkoeten waren blij met onze stokbroodkruimels. In ruil zorgden ze voor topentertainment.

img_6838

4. We splitsten de wandeling op: aan de vijver aten we de soep met het stokbrood. Daarna wandelden we weer een stukje verder en als we rond waren, mochten we aan het dessert!

5. Dat dessert bestond uit pannenkoeken en warme chocolademelk en laat dat nu toe-val-lig een prima reden zijn om niet te zeuren tot aan het einde van de wandeling.

img_6852
Pannenkoeken eten = serious business.

6. We zagen dat de lente al een héél klein tipje van haar sluier oplichtte: hazelaars met katjes en knalroze miniknopjes!

img_6868

Verder nog een paar praktische tips:

  • Begin februari is het vaak nog vochtig en/of koud weer. Ik was blij dat we ons picknickdeken met waterdicht zeil onderaan mee hadden genomen. We legden het gewoon op de bank.
  • Zorg voor makkelijk te happen eten: stokbrood afbreken, soep in een beker, op voorhand gesmeerde en opgerolde pannenkoeken om uit het vuistje op te eten… You get it. 
  • De zeepbellen uit de lijst met Tien geweldige trucs om kinderen wel vooruit te krijgen deden het ook deze keer weer.

img_6813

Smakelijk en veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s