Dat lees je goed: ook in de Antwerpse Kempen kun je kajakken. Meer nog, het is ideaal want de rivier waar je over vaart, de Kleine Nete, is rustig en niet breed.

IMG_0052Een perfecte plek om kleine kinderen mee naartoe te nemen voor een tochtje, dus. (Een gewillige oma en opa zijn ook altijd fijn.)

IMG_0053We startten bij Kempen Kayaks in Retie en voeren met één kajak en één kano tot aan de eerste halte in Kasterlee. Volgens het boekje duurt die tocht net geen anderhalf uur, maar wij deden er toch zo’n twee uur over met korte rustpauzes in de bootjes voor een tussendoortje, wat drinken, even uitblazen…

IMG_0085… per ongeluk in de foute richting draaien… of langs een jeugdbeweging varen waarvan een paar speelvogels gekapseisd waren (zonder veel erg want het water was heel ondiep én ze waren van de zeescouts).

IMG_0087Hard hoefden we nochtans niet te peddelen: de zachte stroming deed het meeste werk. Alleen tegen het eind, aan een breder, recht stuk moesten we even wat werken maar toen was het eindpunt al in zicht.

IMG_0100Dat eindpunt lag aan de watermolen van Kasterlee, aan camping Netherust. Daar kon je ook iets kleins eten of wat drinken. Tot nu toe kajakte ik alleen nog maar tussen deze twee haltes, maar ik ben erg benieuwd om de volgende haltes ook eens aan te doen. Alleen zou ik dan veel vroeger op de ochtend vertrekken en er een hele dag voor uittrekken. Nu maakten we er een goed gevulde, rustige zondagmiddag van: helemaal goed!

IMG_0072

We hadden het slimme plan om met twee auto’s te rijden. De eerste auto lieten we achter aan de eindhalte en de tweede auto parkeerden we aan het vertrekpunt in Retie. Handig! Tot we bij aankomst in Kasterlee ontdekten dat de autosleutels (en het geld en de bankkaart) nog in de auto aan het vertrekpunt lagen… Ach ja, kan gebeuren, zeker?

IMG_0122En toen kwam er nog een mooie atalanta op de arm van mijn schoonmoeder zitten, die had geen lange snuit en zo was deze zalige, zomerse zondag uit…

  • Wij huurden onze bootjes bij Kempen Kayaks. Het was er erg druk, dus ga op tijd! Eten, drank en chipjes zelf meenemen.
  • Er bestaan ook andere organisaties waarbij je ook vanuit andere stopplaatsen kunt vertrekken, zoals De Waterral. Die organiseren zelfs verjaardagsfeestjes per kajak, hoe stoer is dat!
  • Meer info over deze regio en andere verhuurmogelijkheden bij www.antwerpsekempen.be.

4 reacties op “Kajakken in… de Kempen

  1. Kempen Kayaks doet ook verjaarsfeestjes met de kajak. Nieuw in 2019 is de escapewandeling. Wandel na het varen terug naar je auto aan de hand van foto’s en opdrachten. Ook dit jaar ideaal voor verjaarsfeestjes de sups.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s