Herfstvakantie, een paar dagen vrij, zin om erop uit te trekken en een gouden tip van een vriendin. Meer hadden we niet nodig voor drie heerlijke vakantiedagen.

Die gouden tip was de tentoonstelling Fiep, Fiep, Hoera in Kasteel Groeneveld. Pluk van de Petteflet is mijn all time favourite boek, geïllustreerd door Fiep Westendorp. Nostalgie! Jeugdsentiment! We regelden dus de rest van onze driedaagse trip rond de krullevaar en consoorten. Prrr talieloe!

IMG_2721

Eerste dingetje om te regelen: een vakantiehuis. En damn, wat voor één! Op de website van Natuurhuisje vind je wel vaker pareltjes, maar meestal liggen die ver boven ons budget. Gelukkig was dit zalige huisje aan het water wel te betalen. Het lag op een halfuurtje rijden van Utrecht, en de tentoonstelling in Kasteel Groeneveld lag van daaruit op zo’n drie kwartier rijden, maar dat hadden we er graag voor over.

Check dat uitzicht! Spijtig dat we net te weinig tijd en zon hadden om de kano uit te halen, want die lag daar dus gewoon om te gebruiken.

IMG_2679

IMG_2692

Maar hey, niks dat een outdoor aperootje niet kan goedmaken. Of een stel overtrekkende ganzen. Of een gezellig ochtendje hangen in de zetel. Vakantie kan toch tof zijn, he!

IMG_2769

IMG_2768

IMG_2684

Tweede dingetje: de tentoonstelling bezoeken. Wel eerst eten, want honger en ik kinderen, dat gaat niet samen. Echt, van de gastvrijheid en vriendelijkheid van Nederlanders kunnen ze bij ons toch nog iets leren, hoor! Zonder dat we ook maar iets vroegen, kregen de meisjes al kleurplaten voorgeschoteld. Ook hun chocomelk bij de ‘versierpannenkoek’ kwam in een mooie Fiep-tas (die je natuurlijk ook in de museumshop kon kopen, dat dan ook weer wel).

IMG_2707

De tentoonstelling was klein maar fijn. En HET kraanwagentje stond er! En je kon zien hoe illustratoren in het pre-Photoshoptijdperk werkten: met good, old Tipp-ex, hehe.

IMG_2716

IMG_2720

De kinderhit van de dag? De Speelzolder!

IMG_2745

Gezellig filmpjes kijken.

IMG_2734

Wat vissen.

IMG_2729

Of gewoon wat spelen en naar de winkel gaan.

IMG_2747

Er ontbrak juist nog een café voor de grote mensen, dan zouden we met gemak nog twee uur langer gebleven zijn, haha.

IMG_2754

Derde dingetje: Utrecht bezoeken. Zalige hometown van de lichtjes geweldige meneer Dick Bruna en logischerwijs dus ook van het Nijntjemuseum, hartje Utrecht.

IMG_2698

En je hebt geluk, want vandaag is het hier Twee Gouden Tips voor de Prijs van Eén: bestel je kaartje voor dat Nijntjemuseum goed op tijd. Ter plaatse aankomen en gewoon een ticket kopen is bijna nooit een optie. (Veel Japanners en andere volwassen toeristen vinden het museum namelijk ook erg kawaii.)

IMG_2826

Begrijpelijk, natuurlijk.

IMG_2806

IMG_2818

Sven en ik waren er ooit al eens geweest, zonder kinderen. In de opstelling van toen verhaalde het museum veel meer over het werk, het atelier en het leven van de man.

IMG_2829

IMG_2830

Nu, na flink wat aanpassingen, was het eerder een soort van cultureel verantwoorde binnenspeeltuin – lief en schattig en (gelukkig) niet met van die schreeuwerige kleuren en pompende beatmuziek. Voor het verhaal achter het werk van Dick Bruna moest je blijkbaar eerder in het Centraal Museum, aan de overkant, zijn. Whatever, dachten de kleintjes, en ze speelden verder. Wat zeg ik, ze waren niet te stoppen!

IMG_2810

De enige manier om iedereen uit het museum te lokken was een Nijntje-pannenkoek in het museumcafé. Jaja, twee pannenkoeken op twee dagen – yolo!

IMG_2833

En toen was de dag om en de vakantie alweer voorbij. Gelukkig zat er ook een vers pakketje fijne herinneringen in onze koffer toen we thuiskwamen. ❤

IMG_2802

PS: Ter info, niets op deze blog is gesponsord, tenzij anders vermeld.

Een reactie op “Natuurhuisje en nostalgie bij Utrecht

  1. Oh, ik zie Pluk (ook hier een favoriet, net zoals Pluk redt de dieren), Nijntje (nog zo’n topper), pannenkoeken (jammie), een leuk huisje met een vuurtje, Bunny Hop (zijn favoriete spel naast Vos laat los), …. ik denk dat wij ook eens een uitstap naar Utrecht moeten plannen. Merci voor de tips!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s