Als je eens niet weet wat doen en je dringend je kinderen moet uitlaten, probeer dan eens een gps-zoektocht uit.

Lijkt misschien ingewikkeld – is het niet. De kleintjes van vijf jaar hadden wat hulp nodig, maar de ‘groten’ vanaf een jaar of zeven konden ons zonder hulp de weg wijzen.

IMG_5622

Wij testten de speurtocht van Tia uit in Kasterlee. Daarvoor moet je eerst een (of meerdere) gps-toestellen ophalen in het infokantoor. Ik dacht dat de zoektocht van daaruit vertrok, maar je moest nog een beetje verder rijden met de auto, naar de Kabouterkesberg. Hup, de kroost terug de auto in en één minuutje later konden we starten. (Stappen kan ook maar we moesten nog beginnen aan de wandeling, dus ja…)

IMG_5642

Eens we snapten hoe de gps werkte, liep het als een trein. Altijd spannend om te zien waar en wanneer we het volgende punt zouden vinden!

IMG_5614

IMG_5672

IMG_5667

Fotovraag oplossen, het rondje van het juiste antwoord uitdrukken en… op naar het volgende punt.

IMG_5603

Niet lang na het begin stuitten we al op die geweldige luchtwortelbomen van de Kabouterberg. Bestaat er een betere picknickplek / plaats om kampen te bouwen / plaats om (te) snel de heuvel af te rennen?!

IMG_5609

Intussen snoven de moeders wat (zalige boslucht) en konden we bijpraten. Die kinders hielden zich toch koest met die gps, vooraan. We hoefden zelfs bijna niet mee op de weg te letten.

IMG_5670

Unanieme beoordeling: topmiddag! Voor herhaling vatbaar! Plezant!

IMG_5678

IMG_5654

Nog even dit.
Ik mocht deze gps-zoektocht gratis uittesten van Toerisme Kasterlee, waarvoor dank. We kregen twee toestellen, wat wel fijn is om te dubbelchecken en om alle kinderen voldoende kansen te geven het apparaatje eens te kunnen ‘hebben’. (En zoals je intussen weet: ik zeg alleen iets over gratis dingen als het goed is!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s