Foto Katleen Wilaert

Wat doe je als je gaat afspreken met een zeewierkenner en je plots van alle kanten ‘Oh, da’s tof!’ en ‘Oh, mag ik niet mee?’ hoort? Al die mensen meepakken op zeewierwandeling, natuurlijk. Er was zo veel interesse dat ik de wandeling niet één maar twee zaterdagen na elkaar organiseerde.

Foto Katleen Wilaert 

Wie zeewierwandelen zegt, komt automatisch uit bij seaweedchef Donald Deschagt. Ik kwam hem op het spoor via mijn uitgeefster van Het bosboek, en binnenkort Het zeeboek, die toevallig ook de uitgeefster is van Donalds boeiende boek ‘Zeegroenten‘.

Foto Katleen Wilaert 

Dus trokken we de duinen in en het strand op, waar Donald ons vol passie en enthousiasme meenam in de wereld van duinkruiden, zeegroenten, zeewier, Japans bessenwier, eikwier, riemwier… Fascinerende shizzle!

Foto SVS Photography

Na een uurtje stapten we richting Le Homard et La Moule, Donalds restaurant in Bredene. Daar begon het lekkere deel: dat van de proevertjes! Een uur lang kregen we heel praktische info over allerlei wieren en wat je ermee kan doen, hoe het proeft, hoe je het droogt en gebruikt… Wist je bijvoorbeeld dat zeewier een prima zoutvervanger is? Dat het ook in seizoenen groeit en dat dus niet alles het hele jaar rond te vinden is? En dat we allemaal per jaar sowieso al zo’n kilo zeewier eten? Het zit namelijk ook in ijsjes en ander lekkers.

Foto SVS Photography

Voor wie er niet bij was tijdens deze wandelingen, niet getreurd. Het goeie nieuws is immers dat je zelf ook een wandeling met de Seaweedchef kan boeken. Echt een aanrader voor wie eens iets origineels wilt doen met de familie, als teambuilding, met vrienden…

En dan gaan we er nu uit met zijn Star Trek-achtige slogan: live long, eat seaweed. Warp speed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s