Ik luister niet zo vaak naar podcasts, maar er zijn er wel een paar die ik heel trouw volg. Spoiler alert: ze hebben allemaal iets te maken met natuur, ruimte of (toegankelijke) wetenschap. Ik deel mijn favorieten graag met jullie! Laat gerust weten welke jij graag volgt, misschien leer ik zelf nog iets bij.

  1. Nerdland

Met Nerdland, de podcast van Lieven Scheire en co begon mijn podcastliefde. Ik heb er al zo veel van bijgeleerd en het is ook gewoon grappig gebabbel over wetenschap, ruimte, insecten, dode Romeinen… Soms gaat het mijn petje te boven -ik ben nog altijd geen wetenschapper- maar het wordt nooit zo erg dat ik afhaak. Integendeel, een aflevering duurt vlotjes anderhalf uur maar ik vind het altijd weer jammer als het voorbij is.

2. Fwiet! Fwiet!

Fwiet! Fwiet! Alleen al voor zijn titel krijgt deze podcast een vette like van mij. Gezellige, gezapige slow radio over vogels met bird nerd Begijn Le Bleu, altijd fijn.

3. Wetenschapje

Dit is een nieuwe podcast van Het Geluidshuis, dat je vast kent van de Heerlijke Hoorspelen. In Wetenschapje krijg je telkens een korte aflevering van een goeie tien minuten voorgeschoteld over een natuurlijk fenomeen, zoals vulkanen of bijen. Ideaal, hapklaar voer voor kinderen vanaf een jaar of zeven (en hun ouders ;).

4. ’t Ruimtekabinet

Dit is er eentje van de Volkssterrenwacht Armand Pien in Gent: ’t Ruimtekabinet. Boeiende ruimtebabbels, met kenners van over heel Vlaanderen. Leerrijk, verrassend, juist goed van lengte en er mag al eens gelachen worden: zo heb ik mijn podcasts graag. Jammer dat er al even geen nieuwe afleveringen zijn verschenen, maar de bestaande podcasts zijn zeker de moeite om te herbeluisteren in afwachting van nieuw materiaal.

5. Urania’s Decamerone

Omdat de geweldige mensen van Volkssterrenwacht Urania altijd klaarstaan om mijn onnozele vragen over de ruimte te beantwoorden terwijl ik werk aan mijn nieuwe boek over de hemel, en ook gewoon omdat het een toffe reeks is, mag Urania’s Decamerone niet ontbreken. Geen echte podcast maar een YouTube-reeksje waarin ze in tien korte afleveringen, net zoals de tien verhalen van de oorspronkelijke Decamerone, iets vertellen over het heelal. Op het YouTube-kanaal vind je trouwens nog meer ruimte shizzle, go get it!

Voilà, dit zijn mijn toptips. Wat zijn die van jou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s