IMG_2384

Eerst was er Zondag Bosdag. Nadat ik ‘Het laatste kind in het bos’ van Richard Louv las begon het echt door te sijpelen: mensen hebben groen nodig. Zeker mensen die, zoals wij, middenin een drukke stad wonen. Dus startte ik deze blog om mezelf -en hopelijk daarbij ook anderen- te stimuleren en te inspireren tot tripjes naar het groen. Dat resulteerde na twee jaar in Het bosboek. Er zat ook altijd wat blauw, zee of water dus, in Zondag Bosdag. En natuurlijk mag je ook op andere dagen naar buiten van mij.

Hoe meer, hoe beter zelfs! Wist je trouwens dat zieke mensen die uitkijken op groen, sneller genezen? Dat studenten met zicht op bomen beter studeren? En ik? Ik word gek als ik niet regelmatig naar buiten kan.

Of dat nu in een bos is of aan zee, aan het water of op de heide: als het er maar lekker naar ‘buiten’ ruikt en ik het er vanbinnen warm van krijg. Daarom krijgt Het bosboek binnenkort een logisch vervolg: Het zeeboek, waarin ik alles onderzoek dat je makkelijk kan vinden aan het Nederlandstalige deel van de Noordzeekust, van De Panne tot het noordelijkste Waddeneiland.

Natuurlijk lukt het mij ook niet elke week om van mijn zondag een buitendag te maken, maar ik probeer het wel. En soms valt zo’n dag gewoon lekker middenin de week. Wan wat mij betreft mag het elke dag Zondag Bosdag of Zondag Zeedag zijn.

Volg ons ook op Facebook en op Instagram voor nog meer moois uit bos en zee.

Vragen? Tips voor onze volgende Zondag Bosdag of Zondag Zeedag? Samenwerken?
Fijne mails worden altijd beantwoord!

sarah@sarah-devos.be

Alle foto’s en teksten vallen onder copyright Sarah Devos tenzij anders vermeld. Iets overnemen? Het is fijn als je dat eerst vraagt via sarah@sarah-devos.be. Dankjewel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s