Op weekdagen schrijf ik*, aan mijn bureau in ons huis aan de rand van de stad. Daarom hebben mijn hoofd en hart in het weekend vaak acuut nood aan groen. Véél groen. En blauw. En dramatische wolkenhemels en de geur van het bos en van de zee.

De ontdekkingen die ik – 100% onafhankelijk, tenzij anders vermeld – doe, doe ik meestal met mijn aangetrouwd lief en twee dochters, soms met vrienden en soms alleen met mezelf. Maar ik deel ze ook graag met u. Want een beetje groensel in uw leven kan nooit kwaad.

IMG_1083

De fijnste bosweetjes die ik leerde dankzij een gigantische stapel natuurboeken en door met heel veel fantastische natuurgidsen op pad te gaan, verzamelde ik in Het bosboek. Weg met dat schaamrood op je wangen als iemand je vraagt: ‘Hoe weet je eigenlijk het verschil tussen een den en een spar? Of een koolmees en een pimpelmees? Hoezo, leven er echt wasberen in onze bossen? En wat is dat kleine kriebelbeestje daar?’ Dankzij Het bosboek weet je daar zo het antwoord op.

In Het bosboek lees je over dieren en planten waarvoor je niét om 4 uur ’s ochtends in een vogelkijkhut moet gaan zitten (hoewel dat ook best fijn kan zijn), maar waarmee iedereen veel kan leren (her)kennen – ook op een gewone zondagse boswandeling. Oh ja, zit ook een handige poster in, om mee te nemen op je tocht.

En er is nieuws: Het bosboek kreeg in juni 2019 een zusje: Het zeeboek! Met allerlei fascinerende ontdekkingen over de zee, de duinen en de stranden van de Noordzee, van de Panne tot het laatste Nederlandse Waddeneiland.

En sinds november 2020 is er ook Het ruimteboek, en binnenkort verschijnt daarvan het tweelingboek, Het hemelboek: een mooi kwartet (al zeg ik het zelf) om te ontdekken wat er allemaal rondom en boven je hoofd leeft, fladdert, zweeft en leeft.

*Wat ik verder nog schrijf, ziet u op www.sarah-devos.be.  

Alle foto’s en teksten vallen onder copyright Sarah Devos tenzij anders vermeld. Iets overnemen? Het is fijn als je dat eerst even vraagt via sarah@sarah-devos.be. Dankjewel!