Over de trippers van de dag

Op weekdagen schrijf ik*, aan mijn bureau in ons oude huis in het midden van de stad. Daarom hebben mijn hoofd en hart in het weekend vaak acuut nood aan groen. Véél groen. En blauw. En strakke hemels en wolken en de geur van bos.

De ontdekkingen die ik – 100% onafhankelijk – doe, doe ik meestal met mijn aangetrouwd lief en twee kleuterdochters, soms met vrienden en soms alleen met mezelf. Maar ik deel ze ook graag met u. Want een beetje groensel in uw leven kan nooit kwaad.

En er is nieuws: de fijnste weetjes die ik opsnor in die (vaak nogal muffe) natuurboeken, of die ik te horen krijg van fantastische natuurgidsen, bundel ik momenteel in het Bosboek. Weg met dat schaamrood op je wangen als iemand je vraagt: ‘Hoe weet je eigenlijk het verschil tussen een den en een spar? Of een koolmees en een pimpelmees? Hoezo, leven er echt wasberen in onze bossen? En wat is dat kleine kriebelbeestje daar?’ Binnenkort weet je daar in geen tijd het antwoord op.
Het wordt een Bosboek waarvoor je niét om 4 uur ’s ochtends in een vogelkijkhut moet gaan zitten (hoewel dat ook best fijn kan zijn), maar waarmee iedereen echt veel kan leren (her)kennen – ook op een gewone zondagse boswandeling. Oh ja, en er zal ook een handige poster inzitten, die je kunt meenemen op je tocht!

Het Bosboek verschijnt in september 2017 bij uitgeverij WPG/M-Books.

*Wat ik verder nog schrijf, ziet u op www.sarah-devos.be.  

Alle foto’s en teksten vallen onder copyright Sarah Devos tenzij anders vermeld. Iets overnemen? Het is fijn als je dat eerst even vraagt via sarah@sarah-devos.be. Dankjewel!

Advertenties