De Hobokense Polder ligt in een wereldstad ligt? Mijn wereldstad dan nog wel! Dames en heren, walk with me door grootste stukje groen van Antwerpen.

IMG_4953

De Hobokense Polder ligt in de Scheldebocht en het is er prachtig. Hoewel ik meer een ochtendmens ben, stond een avondwandeling al lang op mijn lijstje. En dit bleek er een uitgelezen plekje voor!

IMG_4958

De zon goud op de bomen, de vogels rustig op het water (hoera voor kijkhutten) en tegen het einde van de wandeling een avondlucht vol roze wolken. Schoon, echt schoon!

IMG_4961

IMG_4971

Voor de Hobokense Polderwandeling volg je de bordjes van de AS-route (jawel, van de winkel). Het traject is 7,5 kilometer lang, maar je kunt ook kortere routes volgen.

IMG_4972

En plots snapten we waarvoor die hekjes die we af en toe tegenkwamen dienden. Enkele jonge Gallowaykoeien stonden, vlak voor onze neus, rustig hun avondeten bij elkaar grazen. Er zitten ook Konikpaarden in het gebied, maar die zagen we deze keer niet. Reden te meer om snel nog eens terug te gaan!

IMG_4977

Tijdens het middelste deel van de route werd je getrakteerd op een geweldig zicht over de Scheldebocht (de fabrieken aan de overkant niet meegerekend).

IMG_4978

Maar wij hadden geen tijd voor avondlijk gemijmer, want na het gezellige schemerlicht viel onvermijdelijk de minder gezellige duisternis in. Getuige de naaktslakken die zich in sneltempo en in colonne verzamelden aan de randen van het pad. (Yikes!)

IMG_4979

Toch had het wel iets, zo’n bos dat zich klaarmaakt voor de nacht. Zeker als je weet dat vlakbij een stad ligt die nooit slaapt. Hebben we toch maar weer mooi bewezen dat die spreekwoordelijke Antwerpse dikke nek volledig gerechtvaardigd is. 🙂

IMG_4981

  • De Hobokense Polderwandeling is 7,5 kilometer lang. Volg de bordjes van AS Adventure.
  • Na de zomerhitte van de voorbije dagen waren veel stukken water zo uitgedroogd als wat, maar als het geregend heeft mag je zeker je laarzen (of stapschoenen die tegen een stootje kunnen) niet vergeten.
  • Taverne de Schorren in Hoboken leent ook rugzakjes voor kinderen uit, check de fiche van de wandeling voor de praktische info. (Niet gecheckt of ze ook chips verkopen.)

 

 

 

 

3 reacties op “Wandelen in Antwerpen: de Hobokense Polder

  1. Eén van de voordelen van wonen in Hoboken: het polderbos vlakbij hebben! Onze zoon gaat hier met zijn school geregeld wandelen (en hij zit nog maar in de kleuterklas), dus dat vind ik echt een meerwaarde. Nog een leuke tip: Natuurpunt organiseert hier elk jaar in november een lichtjeswandeling doorheen de Polder (https://www.natuurpunt.be/agenda/lichtjestocht-de-hobokense-polder-voor-jong-en-ouder-19295). Superleuk om te doen met kindjes. Of wie het wat spannender wil: een heksentocht mét outdoor maaltijd in De Schorren: https://www.natuurpunt.be/agenda/12de-heksentocht-door-de-hobokense-polder-19291.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s