Als je in Antwerpen bent en je hebt het even gehad met het grijs, dan is het tijd voor groen! En dan is het Rivierenhof een hele fijne plek. De zon scheen, de lente lonkt, dus wij deden al van Zondag Bosdag, gewoon, op woensdag.

IMG_2643

Ik hou van parken. Nergens in de stad komen zo veel verschillende mensen samen – van nul tot honderd, van sneeuwwit over duifgrijs tot pikzwart – om zo veel verschillende redenen – spelen, wandelen, joggen, lezen, hangen, drankje, picknickje, minigolfje, …

IMG_2647

… middagdutje in de fiets.

Het Rivierenhof is zo’n plek waar iedereen wel iets leuk vindt. Er is een mooie rozentuin, een kleine kinderboerderij – inclusief hooizolder!-, een verkeerspark voor beginnende fietsertjes, een grote vijver, ligweides en nog veel meer. En natuurlijk het ongeëvenaarde Openluchttheater Rivierenhof.

Honger? Dorst? Een lekker goestingske? No problemo. Als het warmer wordt staan er standaard twee kreemkarrekes (links naast het witte kasteel, voor de liefhebbers).

In dat witte kasteel huist ook een klassieke bistro – altijd goed -, maar de ontdekking van vandaag was toch wel Bar Stark, iets verderop aan het voormalige museum Sterckshof. (Dat kun je trouwens, als je nog ergens 5 miljoen hebt liggen, kopen!)

IMG_2649.jpg

Maar: Bar Stark dus. Drie van de vier gevels van deze koffiebar bestaan uit ramen, dus het licht is er lichtjes fantastisch. De madammen zijn vriendelijk en naast het übercute kinderhoekje staan de beste zetels én een schommelstoel. En daarbij: tijdschrift, pintje, koffietje, stukske toert

Mij hoor je alvast niet klagen. Schol!

IMG_2653.jpg

IMG_2654.jpg

IMG_2662

  • Provinciaal Domein Rivierenhof, Antwerpen
  • makkelijk bereikbaar met tram 10 van aan het Centraal Station, met fiets of auto (verschillende parkeerterreinen)
  • overal vlotte doorgang met de buggy
  • Bar Stark, elke dag open van 10u tot 18u (bij mijn weten (nog) geen chips, wel popcorn bij een pintje)
  • restaurant-café Kasteel Rivierenhof, chips te koop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s