#42 Gratis download: 6 zalige zoektochten

Yes! Ze zijn klaar: zes zalige zoektochten om mee op pad te gaan. Zes verschillende zoektochten, elk met hun eigen insteek.

Zoektochten zijn hier namelijk altijd een hit. En hey, alle manieren om kinderen enthousiast te krijgen / bezig te houden / vooruit te laten stappen* zijn welkom, toch?

*schrappen wat niet past

bijna-hetzelfde-zoektocht

Bij sommige, zoals deze bijna-hetzelfde-zoektocht, krijg je een sneak preview van de tekeningen zoals ze in Het bosboek staan. Deze en de d’Ardennen-zoektocht zijn trouwens niet alleen leuk voor kleine, maar zeker ook voor grote mensen.

(Om de volledige tekst bij de tekeningen te krijgen, moet je wel nog even geduld uitoefenen tot Het bosboek in de winkels ligt, op 22 september.)

kleurenexpeditie

Andere zoektochten, zoals de kleurenexpeditie, de zintuigenzoektocht en de tegenstellingenzoektocht, laten je op een heel andere manier naar je omgeving kijken. Zelfs voor de grote mensen die meestappen een hele fijne ervaring.

zintuigenzoektocht.jpg
tegenstellingenzoektocht.jpg

De d’Ardennen-zoektocht is er eentje om diep in de bossen te doen.

d'ardennen zoektocht

Maar ik heb zo’n vermoeden dat deze slijmerige, stinkende, vieze jakkiedingenzoektocht, om een of andere duistere reden de populairste zal zijn (en niet alleen bij de kleintjes ;).

jakkiedingenzoektocht

Download vandaag nog je favoriete gratis zoektocht en trek het bos in! Of ga ergens anders naartoe, want de meeste zoektochten werken overal: aan zee, onderweg, op de heide, in het park vlakbij, in je tuin…

Ga je ermee op stap? Geef je foto de hashtag #zondagbosdag op Instagram, of deel je leukste, grappigste of gekste foto’s op de Facebookpagina van Zondag Bosdag.

Veel plezier ermee!

d'ardennen zoektochtkopie

 

Advertenties

8 gedachtes over “#42 Gratis download: 6 zalige zoektochten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s