Op minder dan een kwartier van Antwerpen, in Mortsel, ligt Klein-Zwitserland. Dat van dat ‘klein’ is niet gelogen – het natuurgebiedje ligt ingeklemd tussen een treinspoor en een woonwijk en ook de luchthaven van Deurne is niet veraf. Toch is het een prima tussendoortjeswandeling. Perfect voor op woensdagmiddag, bijvoorbeeld!

IMG_2860

Wegwijzers zoeken is altijd een hit bij kleuters, en ook dit Hazelwormenpad van 2 kilometer was een schot in de roos. De bewegwijzering klopte niet meer helemaal, want na bordje 10 stonden we plots aan bordje 5… “Maar dat is toch niet erg, mama?” En nee, eigenlijk echt niet, want Klein-Zwitserland is zo klein dat verloren lopen – zelfs voor een oriëntatienitwit als ik – geen optie is.

Heel stil is het hier niet  – zeker niet in de winter als de bomen kaal zijn – en de bergen zijn niet helemààl zo groot als in Zwitserland, maar als je bijna 5 of bijna 3 bent, zijn het wel echte bergen en sta je op sommige punten echt MEGAHOOG!

IMG_2853

Die heuveltjes zijn het allerleukste aan Klein-Zwitserland: op en neer rennen en klauteren. Zo is het nooit saai wandelen. Een wankel trapje van hout, een hart van steentjes (mysterie!), een massa konijnenholletjes en -keutels en iedereen content.

En jaaa… Ik heb de lente zien komen. Alle bomen en planten stonden paraat voor hun cue om te gaan bloeien. Enkele sneeuwklokjes stonden al te blinken en ik zag zelfs de eerste bij van het jaar!

IMG_2881

Na een goed uur een paar pistoleekes met kaas naar binnen steken op een van de twee picknicktafels aan de ingang, een potje tikkertje om af te sluiten en onze woensdagmiddag was meer dan geslaagd. Ik ga zeker nog eens terug als alles in volle bloei staat!

IMG_2894

  • Klein-Zwitserland, Mortsel
  • Hazelwormenpad, 2 km (als de bewegwijzering klopt), download de route via de link
  • De Dieseghemhoeve, waar wij parkeerden en onze wandeling startten, is een feestzaal, geen idee of en wanneer het cafetaria ooit open is, dus zeker zelf een picknick (en chips) meenemen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s