Onlangs trokken we naar de Vallei van het Merkske in Hoogstraten, volgens de website van Natuurpunt een van de topgebieden in de provincie Antwerpen.

IMG_3052

En dat was het ook! Ook al was beginpunt van de Bootjesvenwandeling moeilijk te ontdekken, waardoor we al voor de start een hele kilometer achter de kiezen hadden… Maar geen nood, hier is de Gouden Tip: als je uit het bezoekerscentrum komt, moet je naar rechts (niet links) en dan volg je gewoon de bordjes met de rode laarzen.

IMG_3073

Ik ben een grote fan van de sfeer en de statige dreven van een kolonie, maar voor kleine kinderen blijken de rechte, lange paden niet altijd evident. We moesten flink wat trucjes (en de draagzak) uit de kast halen om ze vooruit te laten gaan…

Gelukkig was er af en toe iets om te ontdekken en van dichterbij te bekijken, zoals:

IMG_3056
Het Bootjesven, waar ook een rusthuisje en enkele banken stonden.

IMG_3066

IMG_3078
Een beek, waar een paar vroege voorjaarskikkers in rondsprongen.
IMG_3074
Een binnenweg. 🙂
IMG_3076
Het ene holletje na het andere, waaronder dit! Zoek de kikker (of was het een pad?).

Ik heb trouwens nog nooit zo veel vogels door elkaar horen fluiten als in deze vallei. Echt geweldig om eens even heel geconcentreerd naar te luisteren.

IMG_3083

En de beste wortel om voor te houden bij trage stappertjes is en blijft natuurlijk het vooruitzicht van een café, een drankje én… een zakje chips (jawel!).

IMG_3087
Rechts achteraan een fijne (maar nog niet uitgeteste) speeltuin.

Bij warmer weer lijkt het café mij een fijne plek om een hele middag te blijven hangen, met een groot terras onder de bomen en veel plaats om te spelen. Maar in tussentijd was het ook binnen erg gezellig!

IMG_3089

  • Vallei van het Merkske in Hoogstraten
  • Wij startten met de Bootjesvenwandeling van 4,5 kilometer, maar namen onderweg een shortcut. Aan het Bootjesven staat een plan met uitleg.
  • De meeste delen van de wandeling waren heel comfortabel te doen met wieltjes.
  • De wandeling startte aan het bezoekerscentrum de Klapekster, waar ook het café (met chips!) was. Je moet dus naar rechts, als je daar buitenkomt, om te starten met de wandeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s