Dat komt omdat er eerst eens een Sarah was die pas door – of net dankzij – haar dochters besefte hoe weinig ze eigenlijk van het bos wist én tegelijk leerde hoeveel deugd ze er samen van hadden, van die bostripjes. Yep, that would be me!

4. vosOmdat ik toevallig boeken schrijf als beroep, duurde het niet lang voor ik besefte dat er eens dringend een mooi én toegankelijk bosboek voor beginners moest komen. Want natuurlijk bestaan er al een massa andere bosboeken, maar de exemplaren die ik vond waren ofwel:

a) alleen voor kinderen (met toffe weetjes maar ook een beetje kinderlijk en vol proefjes die toch nooit iemand echt doet)

b) te gespecialiseerd (met een uitleg waar je pas iets van snapt als je eerst een tweejarige cursus volgt)

c) te duf (met beeldmateriaal uit de jaren zeventig, ofzo)

22. libelIk vond dat daar dringend verandering in mocht komen en dus schreef en tekende ik een boek:

a) voor volwassenen (die het bos wel tof vinden maar eigenlijk ook niet weten wat daar allemaal te zien valt, zoals ik twee jaar geleden eigenlijk)

b) voor absolute leken van het groen (die ook niet weten wat het verschil is tussen een koolmees en een pimpelmees)

4.33 koolmees

c) dat mooi is om in te kijken (of dat hoop ik tenminste)

En tadaaah… Midden september ligt Het bosboek in de winkels – het spannendste project van heel mijn leven! Ik schreef en tekende maanden aan een stuk. Soms zotte dingen, soms rare dingen (piemelpaddenstoelen, bijvoorbeeld) maar meestal gewoon ongelofelijk mooie dingen. Zo snapte ik nog beter hoe wonderlijk dat hele bos eigenlijk is. Binnenkort kun jij het ook ontdekken…

25. grote stinkzwamPS: Er zit ook een supermooie (al zeg ik het zelf) poster bij, eigenhandig door mij in elkaar gebricoleerd, met bijna alle tekeningen uit het boek erop. Een poster op stevig papier, zodat-ie niet bij het minste regendruppeltje aan flarden gaat. Die kun je dus lekker meepakken naar het bos.

IMG_9660 (1)

Ga je op wandel? Deel je foto’s gerust met #zondagbosdag. Altijd plezant om te weten wie wat doet met mijn boek of tips. Ik wens je alvast héél veel plezier!

8 reacties op “Er was eens… Het bosboek!

 1. Dit klinkt als een boek dat weldra bij ons in de boekenkast zal staan en een poster die hoogstwaarschijnlijk in onze cachetas aka wandelrugzak terecht komt. Klinkt en ziet er echt goed uit, super!

  Like

 2. jaaaaa ! ik heb intussen helaas zo een collectie van die hele saaie boeken (ik kijk alleen naar de prentjes tumtidum) dus ik ga deze toch stiekem aan mijn petekind geven. want ik vind al die boeken voor kinderen vreselijk onbruikbaar en lelijk.
  Ziet er ook echt een tof boek uit voor in de klas

  Like

  1. Dag Joke! Het boek is er eigenlijk vooral voor volwassenen, maar kinderen kunnen zeker ook (mee)lezen. Grote mensen die wat inspiratie zoeken om er alleen of met kinderen op uit te trekken vinden er zeker ook hun gading. Veel plezier ermee! (En hahaha, herkenbaar van die ‘saaie’ boeken – maar toch goed dat ze er ook zijn he 😉 )

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s