Dit jaar regelde ik eindelijk dat langverwachte bosfeest voor mijn verjaardag. Dat stond al heel lang op mijn wish list. En op het lijstje van vele anderen, blijkbaar, want op de foto’s op Instagram kwamen veel reacties, gaande van ‘ik wil dat volgend jaar oohoohook’ over ‘zalige 80’s nostalgie-taart!’ tot ‘hoe krijg je zoiets geregeld?’.

Dat bleek gelukkig niet zo heel moeilijk. Drie tips:

  • Durf te vragen

Eerst dacht ik het bosfeest op een openbare locatie te doen. Je weet wel, een fijne plek zoeken voor een aperitief, dan een wandeling en dan eventueel nog een stuk taart met wat koffie uit de thermos. Dus toen ik op maandag zei dat ik eigenlijk nog niet wist waar ik het feest zondag zou laten doorgaan, antwoordde een lieve buurvrouw doodleuk: ‘Oh maar dat kan eigenlijk wel in de bosschuur van onze familie.’ Handig! Konden we ook nog een vuurtje maken en kon ik meteen ook gezellige kaarsjes, genoeg drank en alle schapentapijtjes die ik in huis heb meenemen.

e334694c-67e4-417e-bb6a-0b3a60e73e43

Vervolgens dacht ik dat het leuk zou zijn om van die oldskool boomstamcakes te serveren, maar dat bleek bij de bakker wel heel duur uit te draaien (sorry, bakker). Toen ik terloops informeerde bij mijn schoonmoeder of zij een ander idee had, dook ze prompt vier uur lang de keuken in met tante Maria en bakten ze zelf zomaar even zes (!) boomstamcakes. Hoe zalig is dat!

c1cba041-1d25-454b-9628-56a00f8bced0

  • Je hebt genoeg gekocht

Op de dag van het feest kreeg ik ’s ochtends plots een klein stresske. Zouden er wel genoeg bubbels zijn? En pintjes? Oh nee, ik moet ook nog drie thermossen koffie zetten! En hoe gaan we die chocomelk warm maken? (Typisch dat ik daar toen pas aan dacht. Tss.) Gelukkig kwamen mijn zus Lies en Katleen en Jochen van Lucid Lucid to the rescue met een gasvuurtje en een driepikkel voor boven het kampvuur. Uiteindelijk gebruikten we alleen het gasvuur om de chocomelk op te warmen.

IMG_9422

Conclusie na het feest: wat ik had voorzien was écht meer dan genoeg. Voor bijna vijftig gasten, waarvan twintig kinderen, kwam ik ruim toe met de acht flessen Cécémel die ik kocht, was er nog één van de zes taarten over en had bijna niemand koffie gedronken. Haha!

  • Mix je mensen

‘Ik ben altijd bang om mensen die elkaar niet kennen samen te zetten,’ hoorde ik ook. Dat vind ik net het leukste aan feestjes geven: mensen bij elkaar zetten. Dat is bij mij nog nooit raar of slecht uitgedraaid (maar ik heb dan ook alleen maar hele toffe vrienden).

2812dc7f-02be-4156-b1af-02be045c9b78

Een ander voordeel aan een buitenfeest is dat je huis niet op zijn kop staat, en dat je vrienden hun kinders kunnen meebrengen. Die hebben we trouwens amper gezien, die kleintjes. Pas toen we de marshmallows bovenhaalden om te roosteren boven het vuur, kwamen ze weer uit de bosjes gebanjerd, met hun haar vol herfst en een heerlijk blosje op hun wangen.

40816a30-aa77-4187-9086-f208393f13df

En zo werd het een absoluut zalig bosfeest. Of zoals dit lief mannetje zei: ‘Dit was het leukste feestje ooit!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s