Wie nood heeft aan een dagje rust, moet dringend eens een kano huren en naar de Kempen trekken.

Om over de Kleine Nete te varen kan je vertrekken vanuit Retie, Kasterlee, Herentals of Grobbendonk. Voor deze tocht vertrokken we vanuit de Waterral in Herentals (#geenreclame), maar er zijn in de Antwerpse Kempen nog andere organisaties die kano’s verhuren. Zo’n 7 kilometer later stapten we weer uit aan de watermolen van Grobbendonk (vlakbij Den Herberg van dén Bartel, tof cafeetje!).

Instant rust gegarandeerd. En schaduw! En afwisseling! Het kronkelt een beetje, je moet al eens onder een brugje door én omdat de oevers meestal laag zijn vaar je soms op ooghoogte met een koe of paard. Hier kanovaren is ook echt goed te doen met kinderen. Dat deden we vorig jaar eens vanuit Retie naar Kasterlee, waar je dan eindigt aan een brasserie met speeltuin. Toppie!

Oké, soms vaar je ook wel eens in de kant (ik, tenminste), maar dat heeft ook zijn charmes, nietwaar?

Oh ja, wie met mij in een kano stapt moet wel tegen 1237 x het lied van ‘Yakaaariiii‘ kunnen. Nog iemand of ben ik echt de enige met die afwijking?

Na een uur of twee is het wel goed met dat kanovaren, vind ik. Juist toen we het konden gebruiken, doemde er een fijn picknickplekje op, vlak voor de brug. Ideaal om onze boterhammen op te eten!

En dan weer voort, voor het laatste korte stukje. Zalig relaxte middag!

PS: wist je trouwens dat je het best op je knieën in een kano zit, met je voeten onder de bank? Véél beter voor je rug (en van rugpijn kan ik helaas meespreken).

Alle foto’s wederom van Lucid, vanuit allerlei hachelijke posities in kano nummer 2, waarvoor dank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s