Museum Voorlinden stond al lang op ons lijstje. Dus toen Onze Man jarig was in juni dachten de meisjes en ik dat een uitstap naar dit moderne museum in Wassenaar (NL) een geweldig cadeau zou zijn. En wat bleek? We kregen gelijk!

Veel meer ga ik daar echter niet over zeggen, want… Dit is zo’n plek waarvan je zo veel foto’s ziet circuleren op Instagram, dat je het gevoel hebt dat je er zelf al bent geweest – en dat kan de magie breken. Dus ik ga kort zijn en het bij deze vier tips houden:

1. Het is tof met kinderen (maar uiteraard ook zonder).
De meisjes hebben niet één keer gezeurd. Ze kregen superleuke kaartjes met (korte! haalbare! niet te ingewikkelde!) vragen over bepaalde kunstwerken. En de kunstwerken zelf waren meestal ook gewoon al tof en verrassend en inspirerend van hun eigen, dus geen klachten op dat vlak.

2. Het is slim om je tickets op voorhand online te kopen.
Geef toe, het is gewoon plezant als je de lange rij wachtenden kan passeren en meteen naar binnen mag. (Er was trouwens best veel volk, maar dat stoorde meestal niet.)

3. Er is een (1) fijn restaurant naast het museum.
Naar goede Nederlandse gewoonte weer met bijzonder vriendelijke bediening ook. De tuinen en het domein rond het museum zouden ook de moeite zijn maar daar zijn wij niet geraakt – ons buitenplan van de dag was namelijk punt 4.

4. Ga achteraf uitwaaien aan zee.
Oké, Scheveningen stelt niet veel voor qua badplaats (denk vrijgezellenfeesten en een drukke pier met schreeuwerige tentjes), maar om even je voeten in het water te steken en uit te waaien is het méér dan prima. Het ligt bovendien maar 10 minuutjes met de auto van Museum Voorlinden.

Als je weg wandelt van de pier waar het reuzenrad staat, vind je best nog wat toffe strandpaviljoentjes, zoals Buiten, waar wij lekker aten. Trouwens, als je aan de andere kant van die pier richting Kijkduin stapt (een wijk in Den Haag), dan kom je aan de Zandmotor.

En, en, én… dit is ook de hometown van die übercoole, heerlijk fantasierijke Strandbeesten van kunstenaar Theo Jansen. Met wat geluk test hij er wel eentje uit op het moment dat jij daar bent… (Niet dat ik dat ooit al meemaakte, maar ik leef op hoop.)

Een reactie op “Museum Voorlinden bij Den Haag: toptrip aan zee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s