Deze bizarre tijden zijn hét moment om je vogelkennis bij te spijkeren. Daarom maakte ik een vogelbingo. Niets moeilijks of ingewikkelds, alleen maar vogels die je makkelijk in je eigen tuin, balkon of park kunt zien.

Hang voor elk gezinslid één bijgebald aan het raam en wie het eerst alle vogels afvinkt (ha!), verdient een (pr)ijsje. Of print ‘m af met je hele familie en doe de bingo vanop een veilig afstandje. Vergeet dan niet elke avond een tussenstand te geven van de vogels die je spotte!

Wie als eerste de tjiftjaf hoort, krijgt van mij tien bonuspunten, want dit kleintje is een echte aankondiger van de lente. Yay! Luister hier naar zijn typische roep.

Kijk regelmatig ook eens naar boven. Vanaf de middag zie je rond deze periode, op een zonnige dag, flink wat buizerds naar boven cirkelen. Dat doen ze op thermiek -bijna zonder te fladderen dus- op een soort van spiraalvormige luchttransportband voor roofvogels.

Heb jij ook zin om te vogelen? Download hier de gratis vogelbingo. Laat me zeker weten wat je ermee doet (en vooral, of jij als eerste van jouw familie alle vogels spot). Bingoooo – en veel plezier!

3 reacties op “Gratis download: vogelbingo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s